Ostrza gładkie oraz zębate 80mm noży POTIS S 120 PLUS, S 150 PLUS, S 180 PLUS.
Przedmiotem oferty w naszym sklepie są ostrza do noży elektrycznych firmy POTIS modele: S 120 PLUS, S 150 PLUS, S 180 PLUS. Ostrza wykonane są z chirurgicznej stali nierdzewnej poddanej procesowi hartowania przy bardzo wysokich temperaturach co pozwoliło na osiągnięcie 58-ciu stopni HRC w skali Rockwella.
Ten wynik jest znakomity i świadczy o tym, że stal ostrza jest bardzo twarda i nie stępia się w szybkim stopniu, a ostrzone ostrze osełką przyjmuje ostrość na długi czas. W przypadku miększych stali ostrza podczas prac są podatne na szybsze tępienie się.
Jak już wcześniej wspomniałem nasze ostrza do elektrycznych noży POTIS S120 PLUS, S150 PLUS, S180 PLUS posiadają twardość stali 60 HRC więc będziecie Państwo zadowoleni z jakości cięcia naszym produktem.
najważniejsze dane techniczne ostrzy:
Specyfikacja techniczna Ostrza:
- średnica zewnętrzna: 80 mm
- średnica otworu środkowego: 13 mm
- grubość ostrza: 1,6 mm
- Twardość stali: 58 HRC
- Materiał: stal nierdzewna hartowana 440C
- Ostrzenie laserowe
- Płaskość w granicach 0,1mm
- ostrze zębate oraz gładkie
- Certyfikat: ISO9001, SGS, CTI, ROHS
Ostrza gładkie Potis 80mm stosowane są do cięcia mięs na kebab:
- mięso wołowe
- mięso wieprzowe
- mięso cielęce
Ostrza zębate Potis 80mm dedykowane są do cięcia mięsa z kurczaka
Ostrza na środku posiadają 3 uniwersalne wycięcia ale pasują również do noży z jednym wycięciem
POTIS S120 PLUS 80 mm ostrze gładkie
POTIS S120 PLUS 80 mm ostrze zębate
POTIS S150 PLUS 80 mm ostrze gładkie
POTIS S150 PLUS 80 mm ostrze zębate
POTIS S180 PLUS 80 mm ostrze gładkie
POTIS S180 PLUS 80 mm ostrze zębate